دسته
فیدها
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 8041
تعداد نوشته ها : 6
تعداد نظرات : 1
رادیو قرآن

رادیو قرآن radioquran.ir



لقمان، سي و يكمين سوره قرآن است كه مكي و 34 آيه دارد.
در فضيلت اين سوره از پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله و سلم روايت شده: هر كه اين سوره را قرائت كند در روز قيامت لقمان رفيق و همراه او خواهد بود و ده برابر تعداد كساني كه امر به معروف و نهي از منكر كرده اند به او حسنه داده مي شود(1)

امام باقر عليه السلام فرموده اند: هر كس كه هر شب سوره لقمان را قرائت نمايد خداوند سي فرشته را مأمور حفظ و نگهداري او از ابليس و سپاهيان او مي كند و اگر صبحگاه نيز اين سوره را قرائت كند، تا شب در امان و حفظ الهي خواهد بود(2)

(1) 
مجمع البيان،ج8، ص74
(2) ثواب الاعمال، ص110 
منبع : anhar.ir

پندهايي از لقمان حكيم در گفتار آيت الله مجتهدي


منبع : تبيان

خداوند متعال براي آموزش بندگان خود در كتابي كه فرموده لا يمسه الا المطهرون درسهايي آموزش داده كه برخي از آنها به صورت نصايح لقمان حكيم به فرزند دلبندش ارائه شده است كه به صورت سلسله وار در ادامه مطالب اين وبلاگ آورده خواهد شد.
در آيه 13 سوره 31 قرآن خداوند مي فرمايد:
"و اذ قال لقمن لابنه و هو يعظه يا بنى لا تشرك بالله ان الشرك لظلم عظيم"
"و آن دم كه لقمان به پسر خويش كه پندش مى‏داد گفت: اى پسرك من!به خدا شرك ميار، كه‏شرك، ستمى است بزرگ"
عظمت هر عملى به عظمت اثر آن است، و عظمت معصيت به عظمت كسى است‏ كه نافرمانى‏اش مى‏شود، چون كه مؤاخذه عظيم نيز عظيم است، بنابر اين بزرگترين گناهان ونافرمانى‏ها نافرمانى خدا است، چون عظمت كبريايى همه از او است، و فوق هر عظمت وكبريايى است، چون خدايى است بى شريك، و بزرگترين نافرمانيهاى او اين است كه برايش‏شريك قائل شوى. "ان الشرك لظلم عظيم" - در اين جمله عظمت‏شرك را مقيد به قيدى با مقايسه باساير گناهان نكرد، تا بفهماند كه عظمت ظلم شرك آن قدر است كه با هيچ گناه ديگرى‏قابل قياس نيست.

لقمان در ابتدا برده اي بيش نبود، روزي مولاي لقمان از او خواست تا بهترين عضو گوسفند را برايش بياورد. او زبان گوسفند را آورد. روزي ديگر گفت: بدترين عضو آن را بياور، اين بار نيز لقمان زبان گوسفند را آورد. چون مولايش دليل اين كار را پرسيد، لقمان گفت: اگر زبان حق بگويد، بهترين عضو است و اگر باطل، بدترين عضو. 

از لقمان مواعظ حكيمانه بسياري بجاي مانده كه برخي از آنها را قرآن بيان نموده است. از آن جمله اين آيه است كه لقمان با لحني صميمانه فرزندش را از شرك و بت پرستي، نهي مي نمايد.

در روايات آمده است كه گاهي پيامبر اكرم(ص) به جبرئيل مي فرمود: مرا موعظه كن. چنانكه حضرت علي(ع) به بعضي از يارانش مي فرمود: مرا موعظه كنيد، زيرا در شنيدن اثري است كه در دانستن نيست.1


1 ده گفتار، شهيد مطهري، ص: 224.

هرگاه در زندگي پيامبران  به تحقيق و تفحص پرداخته مي شود به اين نكته توجه بيشتري مي شود كه : "اين مقام عالي در ازاي چه كار و عملي از سوي خداوند به اين پيامبر داده شده است؟"

به عنوان مثال چرا از ميان 12 پسر حضرت يعقوب بايد حضرت يوسف به پيامبري برگزيده مي شد؟ و يا چرا نسل پيامبران بايد از حضرت اسماعيل ادامه پيدا ميكرد؟ و اين سوال كه مد نظر اين وبلاگ مي باشد اينست كه چرا لقمان به مقام حكمت دست پيدا كرد؟


لقمان شخصي دانا وحكيم بود واندرزهاي اوبه عنوان سرمشق براي همه انسانها در قرآن بيان شده است (سوره لقمان) . لقمان از لحاظ ظاهري فرد زيبايي نبوده و اين مطلب را طبرسي در مجمع البيان آورده است.به لقمان گفته شد چه صورت زشتي داري ؟ گفت: بر نقش ايراد مي گيري يا برنقاش ؟!
به عقيده برخي از پژوهشگران اسناد معتبري وجود دارد كه نشان مي دهد كه لقمان علاوه بر حكمت، دانش پزشكي و فن بيماري شناسي و معالجه بيماران را نيز دارا بوده است. 2  
X